curs licentiere parapanta

ECO-S Paragliding va pune la dispozitie astfel de cursuri, impartasind cu drag pasiunea noastra pentru zborul liber, la un inalt nivel de calitate. Principalul nostru interes este siguranta in aer, atat a elevilor, cat si a celorlalti participanti la zbor.

Cine poate urma cursul?

Orice persoana peste 15 ani

Durata curs licentiere: cca. 4 luni in conditii meteo prielnice si cu participarea activa si regulata a cursantului. Cursurile se desfasoara in zona Brasov, pe durata intregului an in conditii meteo favorabile.     Cost curs parapanta: 1000 euro

programa

1.       Instruire teoretica: partea teoretica poate fi acoperita si de la distanta (online), scoala noastra punandu-va la dispozitie materiale electronice.

2.       Instruire practica la sol: cunoasterea si pregatirea echipamentului de zbor, controlarea aripii la sol (gonflaje).                            

3.       Instruirea practica la inaltimi mici: decolari si aterizari la inaltime mica (zboruri de tip deal-vale).

4.       Instruirea practica in zbor: zbor în patrulare la pantă (în curent dinamic), zboruri termice (cu castig de inaltime).

5.       Pregatirea practica pentru examenul de licentiere: manevre si exercitii practice specifice, cazuri speciale, aterizarea la punct fix.


echipament si tehnici de predare

 Echipament: Pe durata scolarizarii va putem pune la dispozitie echipamentul necesar sau va putem asista in alegerea si achizitionarea unui echipament personal potrivit.

 

Tehnici de predare: Pe intreaga durata a cursului veti fi supravegheati si instruiti indeaproape de un instructor acreditat. Comunicarea la distanta se va mentine prin intermediul statiilor radio portabile. Pentru acomodare si intelegerea mai buna a manevrelor, elevii vor beneficia si de zboruri in tandem alaturi de instructor. Punctele din programa se parcurg etapizat, in functie de viteza de asimilare a elevului, astfel incat sa nu ramana lacune, iar siguranta sa fie garantata in orice moment.

Ecos Paragliding. Zbor cu parapanta in tandem la Brasov.